Ministerul Apărării din Polonia: Două elicoptere ale Belarusului au traversat pentru scurt timp spațiul aerian plonez

Sursă foto: Twitter
Sursă foto: Twitter

Autoritățile din Polonia anunță că două elicoptere care aparțin Belarus au intrat pentru scurt timp în spațiul aerian polonez, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării din Polonia.

„După prezentarea constatărilor din analiza situației de către comandanții și șefii de servicii, s-a stabilit că la 1 august 2023 a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către două elicoptere belaruse care efectuau antrenamente în apropierea graniței”, anunță ministerul apărării din Polonia.

De asemenea, autoritățile din Polonia mai afirmă: „Trecerea frontierei a avut loc în regiunea Białowieża la o altitudine foarte mică, ceea ce face dificilă detectarea de către sistemele radar. De aceea, în comunicarea de dimineață, Comandamentul Operațional al Forțelor Armate a informat că sistemele radar poloneze nu a înregistrat nicio încălcare a spațiului aerian polonez”.

Mariusz Błaszczak, ministrul apărării naționale și președintele Comitetului pentru securitate și apărare națională din Polonia, a ordonat creșterea numărului de soldați la graniță și alocarea de forțe și resurse suplimentare, inclusiv elicoptere de luptă.

NATO a fost informată despre incident.

În plus, Comitetul a stabilit că însărcinatul cu afaceri al Belarusului va fi convocat la Ministerul polonez al Afacerilor Externe pentru a clarifica evenimentul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL