Ministerul Dezvoltării a lansat o platformă informatică pentru evaluarea vizuală rapidă a clădirilor

Sursa foto: X

Ministerul Dezvoltării a lansat o platformă informatică pentru evaluarea vizuală rapidă a clădirilor cu vulnerabilitate seismică, care vine în sprijinul autorităților, dar și al tuturor entităților care dețin clădiri. Utilizarea platformei se face printr-o înregistrare prealabilă și vor fi colectate mai multe tipuri de date.

”Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației lansează oficial aplicația informatică https://evr.mdlpa.ro/ro/, care va centraliza informațiile referitoare la vulnerabilitatea seismică a fondului construit la nivel național și la nivel de unitate administrativ-teritorială, punând, astfel, la dispoziția autorităților un instrument important de lucru pentru acțiunile privind reducerea riscului seismic al clădirilor. Utilizarea aplicației va sprijini atât autoritățile publice locale, în eforturile de îmbunătățire a rezilienței seismice a fondului construit, cât și autoritățile centrale, în fundamentarea și optimizarea politicilor publice pe date concrete din teritoriu și pentru monitorizarea Strategiei naționale de reducere a riscului seismic”, a transmis Ministerul Dezvltării.

Sursa citată a precizat că aplicația informatică vine în susținerea derulării programelor de evaluare vizuală rapidă, inițiate și implementate de către entitățile publice, autoritățile administrației publice locale sau centrale sau orice altă entitate care are în proprietate clădiri, scrie News.ro.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: