Ce spune Iohannis despre anunțul făcut de șeful SRI

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a spus că anunțul făcut de şeful SRI, George Maior, potrivit căruia va demisiona după alegerile prezidențiale este un gest onorabil, de ”profesionist 100%”, şi apreciind totodată că Maior ”este un şef foarte bun la SRI”.

”Mi se pare o atitudine foarte onorabilă şi eu nu am înţeles că demisionează, ci se pune la dispoziţia viitorului preşedinte, după alegeri, ceea ce mi se pare foarte fair-play şi îmi reconfirmă că avem de a face cu un profesionist 100%”, a spus liderul PNL la RFI.

El a fost întrebat dacă personal l-ar dori pe Maior în continuare la şefia SRI.

”Eu cred că domnul Maior este un şef foarte bun la SRI”, a răspuns Iohannis.

De asemenea, el a fost întrebat dacă îl vede pe Maior ca fiind un posibil viitor premier.

”Nu-mi pun acum problema aceasta, ce se va întâmpla atunci. Noi avem un protocol în ACL – dacă eu devin preşedinte, atunci avem clar un candidat pentru prim-ministru. Aceste lucruri oricum ar fi ele nu vor fi preocuparea mea prioritară în această etapă de campanie prezidenţială. Sunt preocupări pentru următoarea etapă, atunci când ne apucăm de construcţia noului guvern”, a mai spus Iohannis.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, vineri, la Timişoara, că după instalarea noului preşedinte îi va înainta acestuia demisia din funcţie, urmând ca noul şef al statului să facă o evaluare asupra activităţii sale în fruntea serviciului şi să ia o decizie.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: