Ministerul Economiei: Forma consolidată a Ghidului pentru schema de ajutor de stat Constructplus a fost publicată

Sursa foto: REUTERS / Lisi Niesner

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a elaborat forma finală a Ghidului solicitantului pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii – Constructplus.

Potrivit unui comunicat al MEAT, în urma preluării propunerilor şi observaţiilor primite după publicarea în transparenţă decizională a Ghidului solicitantului pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii, ministerul a elaborat forma finală a documentului, care va urma toţi paşii procedurali spre a fi aprobat.

Ghidul solicitantului prezintă obiectivul programului, sectoarele de activitate eligibile, precum şi paşii de urmat pentru depunerea documentelor şi obţinerea finanţării.

Programul naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii este o schemă de ajutor multianuală, desfăşurată pe o durată de patru ani, cu un buget anual alocat de până la aproape 150 de milioane de euro.

„Scopul programului Constructplus este acela de a reduce deficitul comercial provenit din importul de materiale de construcţii, de a stimula investiţiile în judeţele mai puţin dezvoltate şi de a creşte producţia internă de produse şi materiale de construcţii prin acordarea de granturi pentru realizarea de investiţii iniţiale sau pentru o investiţie iniţială pentru o nouă activitate economică într-unul dintre sectoarele economice eligibile”, se arată în comunicatul MEAT.

Schema de ajutor de stat este instituită pentru perioada de implementare 2023 – 2026, iar bugetul total alocat programului este echivalentul în lei al sumei de 596 milioane euro pentru toată perioada de implementare, defalcat în credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finanţare pentru perioada 2023 – 2026 şi credite bugetare pentru plata ajutorului de stat pentru perioada 2024 – 2029.

De finanţare pot beneficia întreprinderile nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, atât IMM-uri, cât şi întreprinderi mari, cu personalitate juridică, înregistrate în scop fiscal în baza Legii societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: