Ministerul Educaţiei, detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare pentru 2024 – 2025

Ministerul Educației
Sursa foto: Facebook / Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei prezintă, luni, detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2024 – 2025 şi răspunde la cele mai frecvente întrebări. Completarea cererilor de înscriere de către părinţi începe în 11 aprilie.

„Colegii mei au adunat cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri legate de înscrierea la şcoală în 2024. Nu uitaţi: înscrierile sunt programate în perioada 11 aprilie – 14 mai! În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi informaţiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon telverde şi programul de funcţionare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat şcolar”, a transmis, luni, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, într-o postare pe Facebook.

Ministrul distribuie şi materialul realizat de către specialiştii din minister care au răspuns la principalele întrebări pe care le-ar putea avea părinţii.

Cine se poate înscrie în clasa pregătitoare?

  • Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv.
  • Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024, în baza recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar (eliberată de unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar sau în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE/CMBRAE, după caz).

Cui se adresează evaluarea CJRAE/CMBRAE?

  • copiilor care nu au frecventat grădiniţa;
  • copiilor care s-au întors din străinătate.

Când şi unde se realizează evaluarea copiilor?

Evaluarea copiilor de către CJRAE/CMBRAE este programată în perioada 28 martie – 10 aprilie 2024.

Evaluarea se face atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât şi în diferite centre din judeţ/municipiul Bucureşti, cu prioritate în grădiniţe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL