Alina Rotaru s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, la atletism

alina rotaru
Sursa Foto: Alina Rotaru/Steaua

Atleta Alina Rotaru a obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de săritură în lungime, după ce s-a clasat pe primul loc la competiţia din Germania Inneringer Weitsprung Meeting, cu un nou record personal.

Alina Rotaru a reuşit 6.96 metri, cu care s-a clasat pe locul I, dar mai ales a îndeplinit baremul de calificare la JO din 2024, de 6.86 metri, a anunţat, marţi, COSR.

Pentru atleta tricoloră urmează participarea la Campionatele Mondiale de la Budapesta, între 19-27 august.

Alina Rotaru se adaugă listei de cinci sportivi români calificaţi, deocamdată, la Jocurile Olimpice: Delvine Relin Meringor şi Andrea Miklos (atletism), David Popovici şi Vlad Stancu (nataţie) şi Lăcrămioara Perijoc (box, cat. 54 kg).

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: