Ministerul Educaţiei oferă informaţii pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a

Sursa foto: Unsplash

Ministerul Educaţiei transmite, sâmbătă, informaţii utile elevilor care vor susţine Evaluarea Naţională la finalul clasei a VIII-a, explicând ce marcaje sunt permise în lucrări şi cum pot candidaţii să corecteze răspunsurile.

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a începe, în 25 iunie, cu proba la limba şi literatura română.

Ministerul Educaţiei afirmă că a transmis către inspectoratele şcolare câteva informaţii utile, pentru ca ele să le fie comunicate copiilor.

Astfel, la Limba şi literatura română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propoziţiilor în frază.

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

În plus, la Limba şi literatura română şi/sau maternă un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect. Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opţiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

La Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect. Dacă elevul revine asupra răspunsului încercuit iniţial şi consideră ca fiind corectă o altă variantă, aceasta va fi scrisă în spaţiul dedicat punctajului atribuit exerciţiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: