Miniștrii PNL continuă eforturile pentru aderarea României la Spațiul Schengen

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Miniștrii PNL continuă eforturile pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, se află zilele acestea la Forumul Salzburg, din Slovenia:

,,Suntem angajați în discuții constructive cu delegațiile austriece și bulgare, cu Comisia Europeană și Președinția spaniolă. Eforturile noastre colective sunt concentrate pe obținerea unor rezultate tangibile până în decembrie 2023.

Am clarificat aspectele tehnice legate de așa-zisele <<condiții>> impuse de Austria. Acestea sunt, în realitate, proceduri pe care România le aplică deja în conformitate cu criteriile Schengen și Acordul Dublin. Aceasta înseamnă gestionarea cazurilor migranților care au intrat prin România și apoi au migrat ilegal în Austria, conform regulilor Dublin. Important de menționat este că nu sunt impuse proceduri suplimentare față de cele existente în cadrul criteriilor Schengen.

Continuăm să lucrăm împreună pentru a asigura o abordare echilibrată și eficientă în gestionarea migrației și securității frontierelor.”, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: