Ministrul afacerilor externe, dineu de lucru în Format B9, la Bruxelles

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a găzduit duminică, la Bruxelles, alături de omologul polonez, un dineu de lucru în Format B9, în cadrul căruia a trecut în revistă evoluţiile regionale de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi a evidenţiat necesitatea continuării sprijinului ferm pentru Ucraina dar şi consolidarea cooperării cu Republica Moldova.

Potrivit Ministerului de Externe, la reuniune au participat miniştrii afacerilor externe din Republica Cehă, Republica Slovacă, Lituania, Letonia, Estonia, precum şi adjuncţi ai miniştrilor de externe din Bulgaria şi Ungaria. De asemenea, la discuţii a fost prezent şi Asistentul Secretarului General al NATO pentru afaceri politice şi politică de securitate.

”Temele de pe agendă au vizat consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv în contextul înmulţirii acţiunilor hibride ale Rusiei, sprijinul pentru Ucraina, precum şi pregătirile pentru Summitul B9 de la Riga şi Summitul Aliat de la Washington”, precizează MAE.

Şefa diplomaţiei române a trecut în revistă evoluţiile regionale de securitate în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. A evidenţiat necesitatea continuării sprijinului ferm pentru Ucraina, consolidarea cooperării cu Republica Moldova şi necesitatea unei abordări cât mai coordonate, atât în privinţa promovării priorităţilor statelor situate pe Flancul Estic, cât şi în ceea ce priveşte răspunsul la acţiunile de tip hibrid ale Rusiei, mai arată instituţia.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: