Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, despre lipsa României la Târgul de Turism de la Paris

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, vine cu explicaţii după ce organizaţiile din turism au atras atenţia că România nu a participat cu pavilion susţinut de minister la Târgul de Turism de la Paris, după ce nici la Târgul de turism din Berlin nu am fost prezenţi.

Mai mult, pentru ca astfel de incidente să nu se repete, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului lucrează în acest moment la un act normativ care să permită plata în avans pentru participarea la târguri şi expoziţii, dă asigurări ministrul.
”Din nou despre turism… România nu a participat cu pavilion susţinut de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului la Târgul de Turism de la Paris. De ce s-a întâmplat acest lucru? Pentru că organizatorii au schimbat regula jocului în timpul jocului, adică au solicitat plata în avans, ceea ce nu este permis de legislaţia românească în vigoare.
De altfel, până în data de 21.07.2023 când organizatorii au introdus noua regulă, motivată de incidentele de plată generate de alţi expozanţi din alte ţări, participarea şi standul României erau confirmate”, explică ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, pe pagina de Facebook.

România a participiat în trecut la acest Târg de turism de la Paris, plătind după desfăşurarea acţiunii, precum şi în cursul acestui an la alte două târguri de profil din Franţa: Salonul Mondial de Turism desfăşurat la Paris în perioada 16-19 martie şi Les Thermalies, 19-22 ianuarie, tot la Paris, spune ministrul.

”Franţa este una din ţările ţintă pentru atragerea de turişti şi de aceea luna trecută am desfăşurat o campanie de promovare outdoor în Paris, constând în afişajul imaginilor şi mesajelor despre destinaţia turistică România pe panouri publicitare şi autobuze turistice.

Pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, lucrăm în acest moment la un act normativ care să permită plata în avans pentru participarea la târguri şi expoziţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: