Ministrul Apărării anunţă că peste o sută de militari sunt pregătiţi să intervină în zonele calamitate

Ministrul Apărării Naţionale
Sursa foto: Captura video

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, anunţă că peste o sută de militari sunt pregătiţi să intervină pentru salvarea sinistraţilor, dacă va fi nevoie, dar şi pentru limitarea efectelor calamităţilor. Ministrul precizează că „lanţul e decizie este mult mai scurt”, solicitărilor venite din partea autorităţilor locale urmând a li se răspunde fără a mai fi nevoie de avize de la Bucureşti.

„Încă de dimineaţă am colaborat, militarii români au ajutat la salvarea de vieţi. În continuare şa nivelul Geniu la Brăila suntem în aşteptare şi pregătiţi pentru alte intervenţii, la nivel de Batalion 300 şi 284 din nou, ave peste o sută de oameni pregătiţi cu echipamente de salvare, inclusiv bărci. Din punct de vedere logistic, vom ajuta ori de câte ori ISU ne va solicita”, a declarat ministrul Apărării .

Acesta a precizat că solicitările primite de la autorităţile locale vor fi analizate mult mai repede, nemaifiind nevoie de validare de la Bucureşti.

”Vreau să vă spun că lanţul e decizie este mult mai scurt. Am dat ordin ca solicitările autorităţilor locale să poată fi făcute direct şi să nu mai fie nevoie să fie validate de mine sau de altcineva de la Bucureşti, ţinând seama de procedurile consacrate şi de buna colaborare care există. În continuare ne vom implica atât pentru salvarea de vieţi omeneşti dar şi pentru combaterea efectelor acestor evenimente”, a menţionat ministrul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: