Ministrul Bogdan Ivan: 160 de companii din Bistrița își produc energia pe care o folosesc

Sursa: Facebook Guvern
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan-Gruia, a fost la Bistrița, la Green Energy Forum, în calitate de invitat și de oficial guvernamental. Acesta a vorbit despre ce bani acordă Comisia Europeană pentru sectorul energiei regenerabile li despre soluțiile care trebuie implementate pentru a putea accesa acești bani.
Ministrul Bogdan Ivan-Gruia a fost invitat să participe, la Bistrița, la Forumul Energiei Verzi. La începutul lunii martie, 2025, Comisia Europeană a aprobat o scemă de ajutor în valoare de 3 miliarde de euro pentru România. Cu acești bani, sectorul energiei regenerabile se poate schimba prin dezvoltare.
Este o enormă bucurie pentru mine să mă întâlnesc cu oamenii dragi de acasă. Am fost invitat, la Bistrița, la Green Energy Forum și mi-am umplut, la rândul meu, bateriile cu energie bună. Bistrițenii, însă, sunt mult înaintea altora în ce privește energia verde: 160 de companii din Bistrița își produc energia pe care o folosesc.
Județul Bistrița are propria strategie de dezvoltare în ceea ce privește energia verde, susținând investițiile publice și private, în domeniu. Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, este unul dintre inițiatorii direcției, în zonă. Ministrul Ivan este optimist în ceea ce privește identificarea celor mai bune soluții pentru tranziția verde, pentru transformarea digitală și pentru a aduce în România cele mai noi tehnologii.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL