Ministrul de Externe ungar: Aderarea Ucrainei ar aduce războiul în Uniunea Europeană, ceea ce trebuie evitat

Peter Szijjarto
Sursa foto: Facebook / Peter Szijjarto

Ucraina nu este aptă să devină membră a UE, decât dacă reuşeşte să facă pace, aderarea ei ar aduce război în comunitate, ceea ce, evident, nimeni nu doreşte, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la Lisabona, ca reacţie la pachetul de extindere anunţat de Comisia Europeană, relatează MTI.

Potrivit comunicatului remis de MAE ungar, ministrul a afirmat, înainte de a pleca în Guatemala, că evaluarea potrivit căreia Ucraina nu a îndeplinit condiţiile de candidatură la UE este corectă, în special în ceea ce priveşte încălcarea principiilor comunitare privind drepturile minorităţilor naţionale.

“Întrucât Comisia Europeană consideră că Ucraina nu a îndeplinit condiţiile de aderare, din acest motiv nici noi nu considerăm oportună continuarea paşilor în negocierile de aderare cu Ucraina”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

Dimpotrivă, guvernul ungar consideră oportună o dezbatere privind politicile viitoare ale Uniunii Europene faţă de Ucraina.

“În Ucraina este război, aşa că putem vedea că nu se respectă nici libertatea presei, nici libertatea de exprimare şi putem vedea că nu se organizează nici alegeri. Evident, ar fi absurd ca instituţiile sau statele membre ale Uniunii Europene să ia o poziţie cu privire la modul în care funcţionează în Ucraina instituţiile statului de drept în astfel de circumstanţe”, a subliniat politicianul de la Budapesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: