Ungaria îl vrea pe Trump la Casa Albă. Szijjártó: Ca preşedinte american puternic, ar oferi stabilitate lumii 

Donald Trump
Sursă foto: X / Donald Trump

Un preşedinte american puternic oferă întotdeauna lumii un soi de stabilitate în materie de securitate, iar odată cu revenirea lui Donald Trump, Statele Unite ale Americii ar putea avea din nou un preşedinte puternic, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, la Palm Beach, în Florida, conform MTI.

Cu câteva ore înainte de cea de-a treia întâlnire bilaterală dintre premierul ungar Viktor Orbán şi Donald Trump, şeful diplomaţiei ungare a relatat că în această săptămână, fostul preşedinte american a obţinut la alegerile primare din cadrul Partidului Republican un avantaj în urma căruia candidatura sa la alegerile din noiembrie este, practic, aproape sigură.

„Astfel că putem spune că prim-ministrul Ungariei se va întâlni peste câteva ore cu candidatul republicanilor la preşedinţia S.U.A.”, a subliniat politicianul maghiar.

Ministrul de externe ungar a subliniat, apoi, că între cei care monitorizează politica mondială nu mai există vreo dispută cu privire la faptul că un preşedinte american puternic oferă, întotdeauna, un soi de stabilitate lumii din punct de vedere al securităţii.

„Iar dacă preşedintele american nu poate arăta o astfel de forţă, este mult mai probabil ca în lume să se desfăşoare conflicte armate, aşa cum se întâmplă şi acum”, a afirmat Péter Szijjártó.

„Sunt în continuare convins că dacă în 2020 Donald Trump ar fi fost ales preşedinte al Statelor Unite ale Americii, războiul din Ucraina – care a intrat în cel de-al treilea an – nu ar fi izbucnit, iar  pentru conflictul din Orientul Mijlociu ar fi fost găsită mult mai rapid o soluţie”, a subliniat ministrul ungar.

În acest sens, Szijjártó a spus că în politică este nevoie de experienţă şi a amintit că după multe decenii de eşecuri, Donald Trump a adus prin intermediul Acordurilor Avraam speranţa păcii în regiunea Orientului Mijlociu, iar în perioada preşedinţiei sale nu au fost începute războaie care să ameninţe şi securitatea lumii, aşa cum se întâmplă în zilele noastre.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL