Ministrul Digitalizării, despre Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice ECCC

Sursa foto: Facebook

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a verificat marţi stadiul lucrărilor la Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice ECCC, singura agenţie europeană găzduită de România, care reuneşte experţi în securitate cibernetică din întrega UE, el precizând că acest centru este esenţial pentru specialiştii cyber din România şi pentru protecţia cibernetică a Uniunii Europene.

”Am verificat astăzi stadiul lucrărilor la Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice ECCC, singura agenţie europeană găzduită de România, care reuneşte experţi în securitate cibernetică din întregaa UE. Spre deosebire de lumea fizică, lumea digitală nu are graniţe, deci confruntările cibernetice sunt mult mai extinse. De aceea, am insistat asupra consolidării capabilităţilor acestui Centru.”, a scrie Bogdan Ivan pe Facebook.

Ministrul a mulţumit echipei MCID, coordonatorului Centrului, Luca Tagliarelli şi reprezentanţilor Universităţii Politehnica Bucureşti pentru strânsa colaborare de până acum, care a făcut ca lucrările să avanseze într-un ritm alert.

”Parteneriatul nostru este solid şi, împreună, vom finaliza lucrările de creştere a capabilităţilor Centrului până la finalul lunii octombrie. ECCC este esenţial pentru specialiştii cyber din România şi pentru protecţia cibernetică a Uniunii Europene”, mai spune Ivan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: