Ministrul Economiei: Din 2027-2030, întreaga energie din România va fi verde

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Toată energia din România va fi o energie verde, începând cu 2027-2030, iar aceasta este cea mai mare oportunitate pe care o avem noi astăzi în Europa, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, la cea de-a XXX-a ediţie a Topului Firmelor din Capitală, transmite Agerpres.

 

„Ce cred eu că înseamnă o mare oportunitate pentru România? Am fost în Germania la un mare forum economic, am fost în Statele Unite, am avut foarte multe întâlniri, dar am avut şi mai multe întâlniri în România.

Oportunitatea pe care o avem noi astăzi în Europa este faptul că începând cu 2027-2030 toată energia din România va fi o energie verde. Avem o nouă lege care va trece probabil sesiunea aceasta de Parlament, cu certitudine de Guvern, pentru că deja am şi avizat la Ministerul Economiei.

Vorbesc despre Legea offshore, despre potenţialul pe care Marea Neagră îl are în energii regenerabile, în energia verde. Am văzut la firma Bosch, am vorbit cu alţi investitori din Germania care pot deveni companii nodale în România, care pot să dezvolte pe orizontal noi oportunităţi pentru foarte multe întreprinderi mici şi mijlocii din România, pe diverse domenii şi sectoare de activitate.

Şi aici ar trebui să învăţăm împreună cum facem ca informaţia să ajungă mai repede la dumneavoastră şi dumneavoastră să puteţi reacţiona deopotrivă mai repede”, a precizat Oprea.

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: