Ministrul Energiei, despre decizia Rusiei: Suntem pregătiți

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a declarat că decizia Rusiei de a reduce exporturile de gaze naturale cu 5% pentru România nu va afecta țara, întrucât România are destule rezerve, a declarat ministrul.

Razvan Nicolescu a declarat recent ca nu exclude aparitia unei crize a alimentarii cu gaze in aceasta iarna, in contextul conflictului dintre Rusia si Ucraina, insa Romania este pregatita si nu va fi afectata. „Nu exclud sa apara o criza a gazelor. Nu trebuie sa ne surprinda, noi suntem pregatiti. Avem mai multe scenarii pentru la iarna in privinta asigurarii alimentarii cu gaze, dar in niciunul dintre aceste scenarii populatia Romaniei nu va fi afectata”, a spus Nicolescu.

Grupul rus Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial, a declarat Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, citat de Mediafax.

„Fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia către România s-au redus vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat. Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri“, a afirmat Nicolescu.  

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: