Ministrul Familiei verifică respectarea ordinului de protecție pentru copii din Arad

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a solicitat Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) efectuarea unei misiuni de control la Arad pentru a verifica modul în care au fost respectate procedurile legale în punerea în aplicare a ordinului de protecție cu executare imediată, emis de Judecătoria Lipova. Ordinul vizează doi bărbați, de 45 și 69 de ani, și o femeie, de 64 de ani, toți din Birchiș, județul Arad. Conform acestui ordin, tatăl fetelor și bunicii paterni le-au fost interzise apropierea la o distanță mai mică de 100 de metri de cele două fete minore, de 8 și 10 ani, ale căror domiciliu a fost stabilit la adresa mamei.

„Susţin fără rezerve punerea în aplicare a deciziilor instanţei, ţinând cont de interesul superior al copilului, de creşterea într-un mediu sigur, care să-i permită dezvoltarea armonioasă şi să asigure confortul psihic necesar. Prin urmare, nu comentez decizia instanţei, dar vreau să mă asigur că aceasta a fost pusă în aplicare respectându-se toate procedurile legale şi luându-se toate măsurile de precauţie astfel încât cele două fetiţe să nu aibă de suferit nici fizic, nici emoţional”, a declarat Natalia-Elena Intotero, potrivit precizărilor de presă transmise de către Ministerul Familiei.

Judecătoria Lipova din județul Arad a emis un ordin de protecție pe o perioadă de 30 de zile pe numele unui bărbat și pe numele părinților acestuia, după ce au refuzat să permită fiicelor bărbatului să își vadă mama, cu care acesta se află în proces de divorț și care obținuse în instanță stabilirea domiciliului minorelor la ea acasă. Conform ordinului, celor trei le-a fost interzisă apropierea la o distanță mai mică de 100 de metri de copile.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: