Ministrul Finanțelor: PNL, anunț despre „liniile roșii” privind pachetul de măsuri fiscale

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că PNL luptă ca să protejeze oamenii, mediul de afaceri şi investiţiile și să nu se facă din sistemul fiscal un duşman al investiţiilor private, precizând că preşedintele partidului va anunţa „liniile roşii” privind pachetul de măsuri fiscale.

Ministrul Finanţelor a declarat după şedinţa liberalilor că există un jalon, 207, prin care trebuie să se prezinte o lege privind Codul Fiscal, care să asigure o creștere economică sustenabilă. Întrebat care va fi deficitul bugetar la finalul anului, Marcel Boloş a spus că s-a înregistrat un deficit de 2,3% în luna iunie, 2,44 în iulie şi se va închide luna august, estimat, la 2,7%.

„Dacă păstrăm actualul ritm de deficit bugetar pe care l-am avut în aceste luni, ne iese sub 5%”, a explicat Boloş.

Despre nemulţumirile din PNL privind majorarea TVA-ului, Marcel Boloş a răspuns: „Aşteptaţi liniile roşii pe care le va anunţa preşedintele partidului”.

„PNL luptă pentru ca să protejeze oamenii şi mediul de afaceri şi să protejeze investiţiile, să nu facem din sistemul fiscal un duşman al investiţiilor private”, a arătat Boloş.

El a menţionat că trebuie văzut ce alte măsuri de reformă fiscală mai cere Comisia Europeană. „Oricum, PNL apără populaţia şi mediul de afaceri”, a completat el. Ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze că deocamdată este o prezentare în primă etapă a planului de măsuri fiscale discutat cu Comisia Europeană şi discuţiile tehnice continuă, pentru impactul bugetar al măsurilor, astfel că este prematur să zică care va fi forma finală a acestui plan.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: