Ministrul francez al sportului a înotat în Sena pentru a demonstra că apa este bună pentru Jocurile Olimpice

Sursă foto: X / Amélie Oudéa-Castéra

Ministrul francez al Sporturilor şi al Jocurilor Olimpice 2024, Amelie Oudea-Castera, a înotat sâmbătă, 13 iulie în Sena, pentru a dovedi că apele fluviului care traversează Parisul corespund standardelor, cu mai puţin de două săptămâni înainte de debutul Olimpiadei. 

După mai multe rezultate sub normele de calitate din cauza ploilor din ultima vreme, autorităţile locale au anunţat vineri că apele Senei corespund standardelor pentru scăldat.

Însoțită de Alexis Hanquinquant, unul dintre purtătorii drapelului francez pentru Jocurile Paralimpice Paris 2024, Amélie Oudéa-Castéra a plonjat în Sena sâmbătă, cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea Jocurilor.

Amélie Oudéa-Castéra, ministrul francez al Sportului, s-a scufundat sâmbătă în Sena, cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice Paris 2024. Numit purtător de drapel al delegației franceze la Jocurile Paralimpice, triatlonistul Alexis Hanquinquant a dat și el un exemplu.

Amélie Oudéa-Castéra, purtând costum de neopren și șapcă de înot, a fost prima personalitate politică care a intrat în apă apă, înotând câteva lungimi între podul Alexandre III și Les Invalides.

Anne Hidalgo și Emmanuel Macron au promis, de asemenea, să înoate în Sena, pentru a dovedi calitatea apei, în perspectiva Jocurilor Olimpice Paris 2024.

„Am spus că vom fi pregătiți și suntem”, a spus Amélie Oudéa-Castéra, potrivit postului francez de televiziune BFMTV.

Sena era prea poluată pe 16 iunie în ceea ce priveşte criteriile de autorizare a probelor de triatlon şi înot în ape deschise, potrivit rezultatelor analizelor publicate, cu o lună şi jumătate înainte de Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie – 11 august).

Luna trecută, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat şi ea că va înota după Ziua naţională a Franţei (14 iulie) în Sena, pentru a demonstra că apa fluviului nu reprezintă niciun pericol pentru sportivii participanţi la JO 2024.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: