Ministrul german al Sănătății vizează legalizarea canabisului până în primăvară

canabis
Sursa foto: Unsplash

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, speră ca legea privind canabisul să fie adoptată de Bundestag în februarie și să intre în vigoare în aprilie, în ciuda opoziției față de legalizarea canabisului chiar și în cadrul coaliției de guvernare, scrie DW.

În ciuda opoziției din cadrul coaliției guvernamentale tripartite din Germania, ministrul sănătății, Karl Lauterbach, speră în continuare să legalizeze canabisul prin depunerea unui proiect de lege în parlament luna viitoare, arată G4Media.ro.

„Continui să presupun că legea privind canabisul va fi aprobată de Bundestag în săptămâna 19-23 februarie și va intra în vigoare de la 1 aprilie”, a declarat Lauterbach pentru ediția de duminică a cotidianului Die Welt, adăugând că discuțiile privind această lege decurg bine.

Coaliția, formată din social-democrați, inclusiv Lauterbach și cancelarul Olaf Scholz, din Verzi și liberalii pro-business din FDP, a convenit la sfârșitul lunii noiembrie să elimine canabisul de pe lista substanțelor interzise în legislația anterioară. Legalizarea canabisului este inclusă în acordul de coaliție.

Potrivit proiectului de lege, adulților li se va permite să cultive și să dețină cantități limitate de canabis începând cu 1 aprilie.

Într-un interviu, Lauterbach a declarat că concentrațiile foarte toxice din produsele neautorizate pun în pericol consumatorii și a menționat necesitatea de a stopa piața neagră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL