Ministrul Justiţiei, la Brăila: Aproximativ 70% dintre tinerii din centrul de detenţie au săvârşit infracţiuni violente

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat vineri, la Brăila, unde a vizitat un centru de detenţie, că aproximativ 70% dintre tinerii internaţi aici au săvârşit infracţiuni care implică violenţă. „Îi respect pe poliţiştii de penitenciar pentru eforturile pe care le depun zi de zi pentru ca aceşti tineri să fie reeducaţi şi, când va fi cazul, reintegraţi în societate,” a adăugat ea.

Alina Gorghiu a afirmat, vineri, în cadrul unei vizite la Brăila, că trebuie redeschis „apetitul tinerilor pentru profesiile de magistrat şi avocat”.

Ea a menţionat că, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii mediului juridic, s-a dezbătut subiectul privind recuperarea prejudiciilor rezultate din săvârşirea infracţiunilor.

„În acest sens, anul acesta va deveni operaţional sistemul ROARMIS (Registrul integrat de evidentă a creanţelor provenite din infracţiuni). Statul trebuie să depună toate eforturile pentru a recupera aceste prejudicii pentru că ele afectează întreaga societate”, a arătat Gorghiu.

În acest context, ministrul Justiţiei a apreciat că judecătorii şi procurorii din Brăila gestionează cu succes activitatea, în ciuda deficitului de personal.

„Cu avocaţii din Brăila, am abordat şi subiectul meu de suflet: educaţia juridică în şcoli. De asemenea, rezonez cu îngrijorările faţă de posibila supraimpozitare a veniturilor din profesiile liberale. O astfel de măsură înseamnă moartea acestor profesii! O să continui să îi sprijin cu tot ce pot, ca ministră a Justiţiei”, a afirmat Gorghiu, potrivit news.ro.

Alina Gorghiu a adăugat că a vizitat şi Centrul de detenţie Brăila-Tichileşti.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor pune mare accent pe programele de reeducare a condamnaţilor, mai ales când este vorba despre minori şi tineri. Trist că aproximativ 70% dintre tinerii internaţi aici au săvârşit infracţiuni care implică violenţă. Îi respect pe poliţiştii de penitenciar pentru eforturile pe care le depun zi de zi pentru ca aceşti tineri să fie reeducaţi şi, când va fi cazul, reintegraţi în societate”, a conchis ea.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: