Ministrul Mediului critică Garda de Mediu și spune că în Ilfov e „dezastru” în ce privește depozitele de deșeuri

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Mircea Fechet, ministrul mediului, a declarat, joi seară, la Jurnalul de Seară de la Digi24 că în județul Ilfov e „dezastru” în ce privește depozitele necontrolate de deșeuri de construcții și că comisariatul județean al Gărzii de Mediu are „puțini oameni”. Fechet mai spune, însă, că „nu se merge din rău în mai rău” și că în situația lunară, „e o creștere exponențială” a numărului și cuantumului amenzilor.

„Eu sunt în general foarte critic la adresa gărzii de mediu și la adresa instituțiile din subordinea ministerului în general. Rar m-am declarat mulțumit, mereu e loc de îmbunătățire a activității.

Pot să spun că dacă ar fi fost într-un județ unde își făceau treaba, probabil că ar fi confiscat acel mijloc de transport nu doar ar fi sancționa contravențional sau știu eu ce măsură au luat.

Legea e clară, confiscăm mijlocul de transport, un astfel de camion costă mult. Asta face garda de mediu în multe județe.

Mai spun ceva, de multe ori comisariatul județean al gărzii are puțini oameni.Ilfov e un județ complicat. Din păcate, județul Ilfov e un județ care la capitolul depozite necontrolate, poate se și construiește mult, dar la acest capitol e dezastru.

E opinia mea în calitate de ministru și-mi asum.Alte județe țin mai bine sub control – când apare un depozit de deșeuri amendează imediat, cheamă primarul, salubristul să ridice și le dau o măsură complementară sancțiunii contravenționale să ecologizeze zona respectivă. Din păcate, și e un fenomen care se întâmplă de ani de zile – sunt anumite terenuri folosite tradițional pentru debarasarea acestor construcții.

N-aș spune că mergem din rău în mai rău, mi se face lunar o situație cu sancțiunile, cu controale, cu măsuri, numărul amenzilor e crescător dacă ne referim la activitatea per ansamblu. E o creștere exponențială dar de multe ori nu rezolvăm doar cu amenzi”, a declarat Mircea Fechet la Digi24.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL