Ministrul Muncii, consultări pe Legea salarizării cu reprezentanţi ai instituţiilor publice autofinanţate

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a discutat cu reprezentanţi ai instituţiilor publice autofinanţate despre Legea salarizării, astfel încât aceasta să fie cât mai echitabilă şi mai aproape de nevoile angajaţilor, informează Ministerul Muncii printr-un comunicat postat pe pagina proprie de Facebook.

Conform sursei citate, pe lângă aspecte privind salarizarea, una dintre problemele sesizate a fost şi cea privind plecările din sistem şi îmbătrânirea personalului.

„Sunt domenii cheie în care activează specialişti pentru care este nevoie de formare continuă şi de înalt nivel. Vorbim despre siguranţa transporturilor rutiere, feroviare şi aviatice, despre transporturi navale, despre construcţii şi instalaţii potenţial periculoase. Căutăm împreună soluţii pentru ca profesioniştii care activează în aceste domenii să fie remuneraţi pe măsura complexităţii şi importanţei muncii pe care o desfăşoară”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

În acest sens, ministrul Muncii s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice finanţate integral din fonduri proprii: Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale, Autoritatea Feroviară Română, Autoritatea Rutieră Română, Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română, Agenţia de Investigare Feroviară Română, Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), Inspectoratul de Stat în Construcţii, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: