Ministrul Muncii, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice: vreau o lege a pensiilor care să aducă respect

Ceremonie de depunere a jurământului de învestitură a Simonei Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, în care menţionează că noua lege a pensiilor va aduce „respect şi echitate”.

„E o zi importantă pentru mine ca ministru care, prin mandatul meu, mi-am asumat să cresc calitatea vieţii celor 5 milioane de vârstnici, din care 4.765.133 sunt pensionari în sistemul public. Am menţionat numărul exact pentru că fiecare contează. Iar noua lege a pensiilor vreau să le răsplătească anii de muncă în condiţii grele. Vreau o lege care să aducă respect şi echitate”, a scris Bucura-Oprescu pe reţeaua de socializare.

Ea susţine că trebuie să le acordăm vârstnicilor respect în fiecare zi, „atât ca reprezentanţi ai statului român, prin politici publice, dar şi ca oameni”.

„Apăsarea sufletească a vârstnicilor români nu este doar nivelul veniturilor, ci şi dorul. Dorul de copiii şi nepoţii plecaţi din ţară printre străini, dorul de oamenii pe care îi iubesc. Trebuie să le acordăm respect în fiecare zi, atât ca reprezentanţi ai statului român, prin politici publice, dar şi noi ca oameni: să petrecem timp cu ei, să le cerem sfatul, să le oferim o îmbrăţişare! N-au avut o viaţă uşoară. Şi n-o au nici acum, să recunoaştem cu toţii, dacă vrem să schimbăm ceva! Cum ar fi ca ridurile de pe chipurile vârstnicilor să fie mai degrabă de la momentele în care au zâmbit?
Le doresc viaţă lungă, cu sănătate, bucurii şi cu oamenii dragi alături! La mulţi ani!”, a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL