Volumul cifrei de afaceri din comerţ, în creştere în primele opt luni

foto: unsplash.com
foto: unsplash.com

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele opt luni din acest an, faţă de perioada 1 ianuarie -31 august 2022, atât ca serie brută cu 2,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Evoluţia pe serie brută din perioada menţionată s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2%, scrie Agerpres.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, evoluţia s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,3%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 2,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 1,3%.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL