Ministrul Odobescu: România are 9 elemente pe Lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității

Luminiţa Odobescu
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a participat duminică, la Câmpulung Moldovenesc, la cea de-a XXXIV–a Ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene”, ea afirmând că până în prezent, România a înscris deja nouă elemente pe Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, anul trecut fiind inclusă Cămaşa cu altiţă, element de identitate culturală în România şi în R. Moldova.

Evenimentul la care au participat atât reprezentanţi ai autorităţilor locale, cat şi foşti locuitori ai Bucovinei şi urmaşi ai acestora, stabiliţi în Ucraina, Polonia, Ungaria, Slovacia şi R. Moldova a promovat tradiţiile, obiceiurile, portul popular şi gastronomia din Bucovina, arată Ministerul de Externe într-o postare.

Ministrul Afacerilor Externe a afirmat ca România se află într-un proces continuu de identificare şi promovare a elementelor de patrimoniu cultural imaterial relevante în plan internaţional, precum şi a elementelor valoroase de patrimoniu pe care tara noastră le are în comun cu alte state.

”Astfel, până în prezent, România a înscris deja nouă elemente pe Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, anul trecut fiind inclusă Cămaşa cu altiţă, element de identitate culturală în România şi în R. Moldova”, arată MAE, potrivit news.ro.

Ministrul Afacerilor Externe a apreciat activitatea autorităţilor locale în gestionarea crizei refugiaţilor ucraineni şi a adresat mulţumiri pentru implicarea în sprijinul acordat Ucrainei şi R. Moldova, se mai precizează în postare.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: