Ministrul Transporturilor: Începe licitaţia pentru construcţia autostrăzii Craiova-Filiaşi

Sursa foto: Pexels

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă începerea licitaţiei pentru construcţia autostrăzii Craiova-Filiaşi, de 51 km. Documentaţia pentru lansarea în licitaţie a construcţiei primului lot (10,3 km) al acestei autostrăzi prevede o durată maximă de 34 de luni, din care 10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.

”CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentaţia pentru lansarea în licitaţie a construcţiei primului lot (10,3 km) al acestei autostrăzi care prevede o durată maximă de 34 de luni (10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie)”, anunţă ministrul Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Ministrul Transporturilor precizează că pe traseul acestui prim lot de autostradă, care este parte componentă a drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu) se vor construi inclusiv un pasaj în lungime de 384 m, două viaducte în lungime de 314 m fiecare, două parcări de scurtă durată (dotate cu minimum 8 staţii de încărcare pentru autoturismele electrice), două noduri rutiere: Nodul Rutier Gherceşti (la intersecţia cu Drumul Expres Craiova – Piteşti) şi Nodul Rutier Mischii (la intersecţia cu drumul naţional DN 65C).

”Anunţul de Participare la licitaţia pentru acest contract finanţat prin Programul Transport (#PT) 2021-2027, va fi publicat după validarea documentaţiei transmisă astăzi la ANAP. La momentul respectiv va fi anunţată şi data limită pentru depunerea ofertelor”, arată ministrul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: