Mircea Fechet, întrebat dacă gardurile electrice sunt o soluţie împotriva urşilor

Ursul
Sursa foto: Facebook

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, întrebat la Prima Tv dacă gardurile electrice sunt o soluţie împotriva urşilor, a afirmat că poţi împrejmui cu un astfel de gard o livadă sau o cultură agricolă, dar că nu pot fi puse garduri pe trasee montane. El a menţionat că transformarea României într-un ţarc cu garduri electrice ar fi o greşeală.

”Nici gardul nu rezolvă. Îmi povestea primarul de la Slănic, era aproape de râs dacă nu era de plâns, dar se întâmpla uneori să se ia curentul în staţiune, intra ursul, după care venea curentul şi alunga ursul, dar el nu mai putea să ajungă înapoi în pădure din pricina gardului electric”, a relatat ministrul.

”E o soluţie care se poate aplica punctual. Dacă ai o livadă, dacă ai o stână, dacă ai o cultură agricolă, bineînţeles că o poţi împrejmui cu gard. Dar, îmi spunea cineva, spre exemplu, ”Hai să punem garduri electrice pe traseele montane!”. Nu se poate pune. Când mergi pe un traseu montan, aproape nici nu înţelegi cine e în spatele gardului, tu sau restul, să fii stânga-dreapta. Eu personal am fost pe munte de multe ori. Sunt zone unde nici n-ai avea loc, nici n-ai avea unde şi să transformăm România într-un foarte mare ţarc plin cu garduri electrice mi se pare că e o greşeală”, a afirmat Mircea Fechet în cadrul emisiunii Insider Politic.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: