Mircea Fechet, ministrul Mediului: Există rețele de crimă organizată care introduc în țară deșeuri

Sursa: news.ro

Mircea Fechet, ministrul Mediului, este invitat la Interviurile Digi24.ro, unde răspunde la întrebărilor jurnalistului Alexandru Rotaru.

Principalele declarații:

  • Este România groapa de gunoi a Europei? Este real parțial. Mare parte din gunoi este produs chiar de noi. Este însă trist să constați că mașini scoase din uz, cauciucuri, electronice, se importă în România. Dacă păstrăm proporțiile, putem spune că mare parte din gunoiul pe care îl gestionăm în România este gunoiul nostru.
  • În cazul mașinilor scoase din uz, e scump să dezafectezi o astfel de mașină. E mai ieftin să o trimiți în România sub formă de mașină second hand. Acțiuni cum au fost cele din Călărași ar trebui să devină din ce în ce mai dese. Să devină o regulă.
  • S-au dat amenzi foarte mari. Vorbim de miliarde de lei vechi. Dacă ne uităm și cui s-au dat acele amenzi, putem să ajungem la concluzia că există riscul să nu fie plătite niciodată.
  • Există niște rețele de crimă organizată care introduc în țară aceste deșeuri. Este o chestiune în care se ocupă mai puțin comisarii gărzii de mediu, avem alte structuri. Vin din țări unde tratarea deșeurilor costă și de zece ori mai mult decât în România. Că vin din Italia, că vin din alte țări din UE, nu vreau să pun etichete, problema este a noastră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: