George Simion trimite un lider de galerie în cursa pentru Primăria Sector 6

George Simion, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

George Simion a decis să-și trimită colegii din galerie în cursa pentru Primăria Sector 6. Valentin Florea, cunoscut drept „Shaorma”, este un ultras din Peluza Nord Steaua și se visează primar în Sectorul 6 din capitală.

Valentin Florea a stat toată viața sa în galerie și a devenit liderul Peluzei Nord al echipei de fotbal Steaua. Pe site-ul său nu publică un CV cu date exacte, dar aflăm că a studiat la Colegiul „Victor Babeș” și apoi la Universitatea Româno-Americană, Facultatea de Drept. Nu a devenit avocat, ci a lucrat ca agent imobiliar și „în birouri notariale”. Acesta mai precizează că a făcut și Facultatea de Istorie, de la Universitatea București.

Sloganul său de campanie este „De ce nu unul de-al vostru?”, care transmite deja o negație. Mesajul parcă vrea să-i convingă pe oameni de ce să nu-l voteze.

În urma scandalului dintre FCSB și Steaua, Valentin Florea a renunțat la cariera de șef de galerie și s-a dedicat politici. Florea intră în cursa pentru Primăria Sector 6, din partea AUR, și se declară un antreprenor, fără să menționeze în ce domeniu ar avea afaceri.

Fostul lider de galerie s-a adaptat imediat la discursul naționalist al celor de la AUR, vorbind despre familie, națiune, credință și libertate. Pe site-ul său, acesta consideră că „biserica” a stat la baza formării identității naționale românești. Un absolvent de istorie, așa cum se definește, ar fi trebuit să știe că identitatea națională nu s-a construit pe baza principiilor religioase, cum s-a întâmplat în alte țări.

„Biserica reprezintă un stâlp de bază al societății, fără morala creștină ne-am pierde din identitatea noastră românească”, spune Florea.

Candidatul AUR din Sectorul 6 consideră că George Simion și Claudiu Târziu sunt „doi oameni frumoși” și împreună cu ei merge la pas pe „Strada Speranței”. Este exact descrierea pe care Florea o face pe site-ul său, cu o exprimare patetică.

Valentin Florea, sursa foto: Valentin Florea

Valentin Florea nu știe ce face primarul de sector

Valentin Florea promite rezolvarea problemelor cu sistemul de termoficare și transportul public, însă acestea depind de primăria capitalei, condusă de primarul general. Primarul de sector nu poate interveni în aceste probleme.

Candidatul AUR vrea ca Primăria Sector 6 să preia traseele STB pentru transportul public. Acest lucru este imposibil, deoarece transportul public din București vizează toate sectoarele și depinde de subvenții. Primăria Sector 6 nu ar putea plăti pentru un transport care intră în alte sectoare și nici nu are bani pentru subvenții.

Valentin Florea promite primul spital în Sectorul 6, dar acest proiect este deja aplicat. Primarul Ciprian Ciucu face toate demersurile pentru ca cetățenii din Sectorul 6 să aibă cât mai repede un nou spital cu peste 300 de paturi.

Populism de galerie

Programul candidatului AUR este foarte populist și rupt de realitate. Deși candidează pentru Sectorul 6, acesta cere desființarea primăriilor de sector. De asemenea, vrea ca tot județul Ilfov să intre sub administrația Primăriei București.

„Este nevoie de o singură administrație, fără primării de sectoare și alte sute de localități, sate, comune, fiecare cu baronașul lui local.. Comunitatea Ilfovului, ( care se folosește de infrastructura Capitalei, termoficare și transport mai ales), să  intre sub auspiciile Primăriei Capitalei. Așa ar fi normal într-o capitală europeană cu un aspect și un viitor coerent!” scrie Florea pe pagina sa.

Acest lucru nu ar fi posibil și ar îngreuna foarte mult activitatea Primăriei București. Toate marile capitale europene au capitala împărțită pe sectoare, municipii sau alte forme de administrare locală.

Valentin Florea nu are șanse să câștige Primăria Sector 6, deoarece Ciprian Ciucu, primarul PNL, a avut un mandat foarte pozitiv și se bucură de susținerea cetățenilor. De asemenea, Ciucu va avea inclusiv susținerea PSD la alegerile locale din 2024.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL