Mircea Fechet: Noua versiune SUMAL va supraveghea pădurile României cu tehnologii avansate

foto: PNL Media

Ministrul Mircea Fechet și Ionuț Sorin Banciu, secretar de stat, au participat astăzi la debaterea publică a Proiectului de Ordonanță de urgență a Guvernului privind dezvoltarea versiunii 3.0 a Sistemului Informațional Integrat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL).

„Dacă SUMAL 2.0 a fost cel mai bun lucru care se putea întâmpla vreodată pentru pădurile din România și a schimbat total modul de urmărire a tăierilor din pădurile țării, noua versiune SUMAL va supraveghea pădurile României cu tehnologii avansate – hărţi satelitare, camere de supraveghere video şi tehnologia LiDAR.

Scopul acestui efort pe care-l facem cu toții în dezvoltarea acestei noi versiuni este acela de a proteja pădurile României, de a avea sisteme digitale moderne de trasabilitate, de a ne asigura că nu vom pune statul român în situația de a plăti amenzi zilnice.

În ceea ce privește subiectul păduri, avem o scrisoare pozitivă din partea Comisiei, care apreciază efortul pe care România l-a făcut ca urmare a procedurii de infringement în domeniul forestier, ceea ce înseamnă că instrumentele și programele pe care le avem la dispoziție funcționează foarte bine”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Citeste mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: