VIDEO Geoană anunță candidatura la prezidențiale. Carp: „Cine a finanțat clipul? Înseamnă că sunt bani de campanie”

Foto INQUAM_Photos_George_Calin

Mircea Geoană și-a anunțat miercuri candidatura la Președinție, printr-un clip postat pe rețelele sociale. „Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! (…) Haideți să renaștem împreună!”, a scris Mircea Geoană în mesajul care însoțește clipul său de lansare a candidaturii.

Radu Carp, analist politic întreabă și se întreabă de unde vin banii pentru acest videoclip, de unde provine susținerea pentru campania electorală a lui Mircea Geoană?

„Este un mesaj gol de conținut și nu știu de unde a apărut, imediat. Adică ieri era la NATO, astăzi apare videoclipul și haideți să vedem de unde vine sursa de finanțare, că el nu face parte dintr-un partid politic. Cine a finanțat acest videoclip? Cred că ar trebui să existe o transparență minimă.

De unde provin aceste fonduri? În condiția în care și-a făcut un oarecare grup de susținători, dar încă nu e format, nu are un partid. Cum apar aceste videoclipuri la 24h după ce la Bruxelles, era decorat acolo, aparent fără a avea preocupări în a crea videoclipuri? Ele costă totuși…

Înseamnă că există niște bani de campanie. Există un fond și singura mea întrebare este de unde se finanțează aceste videoclipuri care apar rapid, chiar foarte rapid. Alți candidați n-au fost atât de rapizi deși au la dispoziție fonduri pe baza legii, datorită partidelor politice din care fac parte”, a punctat Radu Carp pentru PS News.

Mesajul electoral al lui Mircea Geoană

“Puteam să vă propun o ţară perfectă. Să mă prezint drept politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar ştim că nu asta este realitatea. Nu suntem perfecţi. Eu nu sunt perfect. Ţara noastră nu este perfectă. Dar ştiţi ce putem face? Putem să muncim. Să ne suflecăm mânecile şi să construim împreună o ţară în care fiecare voce contează şi fiecare vot se vede. Candidez la Preşedinţia României pentru că ştiu că avem nevoie de o schimbare adevărată” este mesajul prin care Mircea Geoană își anunță candidatura la prezidențiale.

Mircea Geoană a mai candidat la alegerile prezidențiale și în anul 2009, când a fost învins de președintele în funcție de atunci, Traian Băsescu.
Geoană a amânat lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale, deși în ultimele săptămâni s-a aflat într-un turneu național și în afara țării, în care s-a promovat alături de cartea sa: „Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: