Modificări RCA: Păgubiții unui asigurător în faliment vor putea cere daune de peste 500.000 de lei

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Păgubiții RCA ai City Insurance și Euroins au încasat doar în acest an peste 630 milioane de lei de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), organismul care plătește despăgubirile în cazul unui asigurător intrat în faliment, în limita a 500.000 de lei pe fiecare contract de asigurare. Acest plafon va fi eliminat în curând de Guvern, conform unei Directive UE, dar schimbarea legislativă nu se va aplica decât în cazul viitoarelor falimente.

Ministerul de Finanțe a scos recent în dezbatere publică un proiect de lege care va schimba semnificativ Legea 213/2015 privind Fondul de garantare a asiguraților, scrie Hotnews.ro.

Principala modificare este eliminarea plafonului actual de 500.000 de lei, în cazul persoanelor prejudiciate RCA, plățile urmând a fi efectuate de către Fond în limita unui plafon de garantare care este dat de nivelul limitei maxime de răspundere a asigurătorului care a încheiat contractul RCA, adică cea mai mare valoare dintre limita de răspundere prevăzută în legislația aplicabilă locului de producere a accidentului și cea prevăzută în contractul RCA.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL