Mohammad Bazzi va pleda „vinovat” pentru încălcarea sancţiunilor americane

Sursa foto: Pixabay

Mohammad Bazi, un cetăţean cu dublă cetăţenie, libaneză şi belgiană, acuzat de Statele Unite că a finanţat gruparea armată libaneză Hezbollah şi extrădat de România anul trecut, va pleda „vinovat” într-un dosar penal în care este acuzat de încălcarea sancţiunilor americane şi conspiraţii în vederea spălării de bani, relatează Reuters.

Procurorii federali din Brooklyn au declarat joi, într-un document prezentat în instanţă, că avocaţii lui Mohammad Bazzi le-au spus că acesta doreşte să îşi schimbe pledoaria. Bazzi, în vârstă de 60 de ani, a pledat „nevinovat” anul trecut în cazul a trei capete de acuzare, inclusiv încercarea de a face tranzacţii financiare cu o organizaţie teroristă supusă sancţiunilor.

Departamentul Trezoreriei din SUA l-a inclus pe Bazzi pe lista sa de sancţiuni în 2018 din cauza presupuselor sale legături cu Hezbollah, pe care Washingtonul o consideră o organizaţie teroristă. Procurorii spun că Bazzi a vândut pe ascuns proprietăţi imobiliare pe care le deţinea în Michigan şi a transferat fondurile în străinătate, încălcând aceste sancţiuni.

Bazzi a fost extrădat în Statele Unite în aprilie 2023 din România, unde fusese arestat cu două luni înainte.

Procurorii şi avocaţii lui Bazzi au cerut în comun judecătorului districtual american Dora Irizarry să programeze o audiere la sfârşitul acestei luni pentru ca Bazzi să îşi schimbe pledoaria, potrivit Reuters.

Mohammad Bazzi, în vârstă de 59 de ani, despre care Washingtonul spune că a furnizat milioane de dolari Hezbollahului, a fost arestat în februarie 2023 în România.

Bazzi deţine sau controlează Global Trading Group NV, Euro African Group LTD, Africa Middle East Investment Holding SAL, Premier Investment Group SAL Offshore şi Car Escort Services S.A.L. Off Shore, toate acestea fiind societăţi sancţionate de SUA, prin intermediul cărora Bazzi a furnizat milioane de dolari Hezbollah.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: