Moldova intră în linie dreaptă pentru alegerile locale. Lillian Carp, candidatul la Primăria Chişinăului

Lillian Carp
Sursa foto: captură video

Campania pentru alegerile locale din 5 noiembrie intră în linie dreaptă în Republica Moldova, iar Primăria Chişinăului, care în prezent este deţinută de un politician care a fost susţinut de socialişti, reprezintă una din marile mize ale scrutinului, în condiţiile în care ţara, care se învecinează cu Ucraina, se zbate să-şi menţină cursul proeuropean şi să contracareze amestecul Rusiei. Candidatul partidului proeuropean PAS aflat la guvernare, Lilian Carp, îşi propune astfel să curteze investitorii şi să facă din capitala moldoveană un oraş atractiv din punct de vedere economic.

„Agenţii economici pot crea locuri de muncă, dacă noi le creăm lor condiţii de dezvoltare economică. Un oraş nu se poate dezvolta urbanistic, nu poate constui o şcoală, dacă nu există economie”, argumentează Lilian Carp, care le promite investitorilor care vin la Chişinău reguli clare şi obţinerea rapidă a autorizaţiilor necesare.

„Noi vom crea condiţii pentru cei din mediul privat, pentru ca ei să poată obţine mai repede certificate permisive pentru activitatea economică, vom aduce în condiţii bune străzile şi căile de acces către locurile unde ei activează, ca un exemplu pentru cei care vor să vină să investească în Republica Moldova. Atunci când vine un investitor străin, întotdeauna se uită să vadă care este atitudinea faţă de agenţii economici locali. Dacă ai o atitudine proastă faţă de cei care plătesc impozite şi nu creezi condiţii pentru dezvoltarea economică din banii prin care ei plătesc impozite, ei se vor gândi de 100 de ori dacă se merită să investeşti în Republica Moldova. De aceea, prioritatea numărul unu pentru noi este să creăm condiţii pentru agenţii economici prin reparaţia căilor de acces, debirocratizarea proceselor de obţinere a actelor permisive, să nu aştepte câte 7-8 luni sau chiar ani de zile pentru autorizaţia de construcţie a unei hale de producţie sau reparaţii”, a arătat Lilian Carp într-un discurs electoral susţinut zilele trecute pe marginea unui drum din ceea ce ar trebui să fie zona industrială a capitalei moldovene.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: