Momente emoționante pe Otopeni. Românii din Gaza au povestit printre lacrimi ce au lăsat în urmă

Israel Hamas razboi
Sursa foto: NTV Uganda

Primii români care au plecat din Fâșia Gaza au ajuns în țară. Au trecut prin controale dure de securitate, au călătorit 6 ore cu mașinile prin deșert și apoi alte 3 ore cu o cursă specială TAROM și cu un avion militar Hercules. Pe pistă au avut loc momente emoționante, în care repatriații și-au întâlnit rudele care i-au așteptat cu nerăbdare acasă.

 

Femeie: „Copiii mor pe străzi, nimeni nu se uită la ei, bătrânii mor, nimeni nu se uită la ei, totul e închis pentru ei. Mulțumesc statului român care m-a ajutat foarte mult, doamnei Carmen care m-a ajutat și ambasadei din Egipt care a fost extraordinar de bună cu noi. Am rude foarte multe care au rămas acolo, mama, frate, surori, am plecat și i-am lăsat, nu știu ce se întâmplă cu ei, telefon nu, net nu, nimic nu este.”

Reporter: Nu mai puteți lua legătura cu ei?

Femeie: „Nu, de când am plecat nu am mai vorbit cu nimeni, nici cu mama, nici cu fratele, nu știu ce se întâmplă cu ei. Fug din casă în casă, de la spital la spital ca să nu îi omoare. Medicamente au lipsit, nu am găsit, că nu exista farmacii, ca farmaciile toate sunt dărâmate.”

Bărbat: „Să îți vezi după atâta timp părinții după un pericol atât de imens e mare lucru.”

Reporter: Pentru dumneavoastră cum este să vă vedeți fiul după atâta timp?

Femeie: „Sunt cea mai fericită să îl văd, să știi.” Bărbat: „E de nedescris. E cel mai frumos moment din viețile noastre.”

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL