Momentul EMOȚIONANT! Fetița despre care s-a crezut inițial că a murit, după masacrul Hamas, și-a reîntâlnit tatăl

Sursă foto: Youtube

O poveste de film, cu final fericit! Ce altceva și-ar mai putea dori un tată, care și-a crezut inițial fetița moartă după atacul Hamas din 7 octombrie și pe care a reîntâlnit-o ieri, în viață? Este vorba despre Emily, fetița cu dublă cetățenie irlandeză și israeliană a cărei poveste a impresionat întreaga lume, după ce a fost răpită de Hamas și care s-a  numărat sâmbătă printre cei 13 ostatici eliberați ieri.

Cazul lui Emily, fetița care a împlinit 9 ani în timp ce se afla în captivitate, a făcut înconjurul lumii luna trecută. Inițial, tatăl ei a crezut că fata a murit. După 10 zile a fost, însă, informat că se numără printre ostatici.

După 50 de zile de agonie, bărbatul a ajuns în Israel să o aștepte, iar reîntâlnirea a fost foarte emoționantă. Pe 7 octombrie, Emily era în vizită la o prietenă de școală în kibuțul Be’eri atunci când a fost luat ostatică. Prietenele lui Emily Hand au spus că momentul întâlnirii a fost foarte emoționant, s-a aplaudat, s-a cântat.

Tatăl lui Emily, Tom Hand, a declarat că familia nu are „cuvinte pentru a descrie emoțiile după 50 de zile provocatoare și complicate.”

„Suntem fericiți să o îmbrățișăm din nou pe Emily, dar, în același timp, ne amintim de Raya Rotem și de toți ostaticii care încă nu s-au întors. Vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a-i aduce înapoi acasă”, a spus el.

Bărbatul le-a mulțumit tuturor celor care „i-au ajutat și i-au îmbrățișat” în timp ce Emily a fost ținută ostatică. Vicepremierul irlandez Michael Martin a vorbit despre „fetița strălucitoare și frumoasă” care a fost eliberat și a descris momentul ca fiind „prețios și profund emoționant pentru familia Hand.”

„Poporul Irlandei a fost mișcat de povestea lui Emily, de inocența ei și de determinarea tatălui ei, Tom”, a declarat vicepremierul, care a s-a declarat uimit de „forța și rezistența cu care tatăl a pledat pentru eliberarea fiicei sale.”

Reamintim că imediat după atacul Hamas, Thomas Hand a spus că a fost fericit când a auzit vestea morții fiicei sale de 8 ani, Emily. Fata plecase de vineri seară la o petrecere, în casa uneia dintre colege, iar sâmbătă când Hamas a lansat atacul, bărbatul nu a fost alături de copila sa.

Timp de două zile nu a știut nimic despre situația ei. Atunci când autorităţile l-au informat că au găsit trupul fetei sale, iar aceasta e moartă, Thomas a declarat că a fost o „binecuvântare.”

„Au spus (autoritățile – n.r.): «Am găsit-o pe Emily. E moartă», iar eu am spus «Da!». Am spus «da» și am zâmbit, pentru că aceasta era cea mai bună veste dintre posibilitățile existente. Fie era moartă, fie în Gaza.

Și dacă știi câte ceva despre ceea ce le fac oamenilor în Gaza, ei bine, e mai rău decât moartea. Nu ar fi avut mâncare. Nu ar fi avut apă. Ea s-ar fi aflat într-o cameră întunecată plină cu Dumnezeu știe câți oameni. Și ar fi fost îngrozită în fiecare minut, oră, zi și posibili ani care a fi urmat. Deci, moartea a fost un binecuvântare. O binecuvântare absolută”, a a declarat Thomas Hand pentru publicația CNN.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL