Momentul în care David Popovici obține locul 4 la 200 metri liber, la CM de la Fukuoka

david popovici/twitter

David Popovici a înotat, marţi, pentru a-şi apăra titlul mondial la 200 metri liber. El s-a calificat în finală la Campionatul Mondial de Nataţie de la Fukuoka cu cel mai bun timp. Citiți aici articolul complet.

David Popovici (18 ani) a condus trei sferturi din finala cursei de 200 de metri liber de la Mondialele de Natație din Japonia, însă a ratat podiumul.

Românul a terminat pe locul patru, după ce a fost depășit de trei adversari în ultimii 25 de metri, spre surprinderea sa.

Prima reacție a lui David Popovici

După ce a terminat cursa, David Popovici s-a oprit și a privit spre ecranul care prezenta clasamentul final. Pe fața lui David Popovici se putea citi surprinderea.

Imediat după cursă, David Popovici s-a oprit la zona mixtă, unde era în continuare surprins de desfășurarea evenimentelor din bazin. Potrivit jurnalistului Devin Heroux, prezent la Mondialele din Japonia, David Popovici și-a găsit cu greu cuvintele și și-a turnat în repetate rânduri apă pe cap.

Sportivul de la CS Dinamo a încercat să explice, imediat după cursă, ce s-a întâmplat.

„Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat. Dar sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost superbune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a spus Popovici imediat după finală.

Clasamentul final al cursei de 200 de metri liber de la Mondiale

  1. Matt Richards (GBR) — 1:44.30
  2. Tom Dean (GBR) — 1:44.32
  3. Hwang Sunwoo (KOR) — 1:44.42
  4. David Popovici (ROU) — 1:44.90
  5. Luke Hobson (USA) — 1:45.09
  6. Lee Hojoon (KOR) — 1:46.04
  7. Kieran Smith (USA) — 1:46.10
  8. Felix Auboeck (AUT) — 1:46.40

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL