Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania în urma unor ameninţări, potrivit presei locale

Sursa: X

Prinţesa moştenitoare a Ţărilor de Jos, Amalia, a locuit în Spania pentru a scăpa de ameninţările la adresa siguranţei sale, a relatat presa locală, în timp ce se pregătea să îşi facă debutul oficial în timpul unei vizite de stat în Ţările de Jos, miercuri. Potrivit presei de stat NOS, care citează surse regale, tânăra de 20 de ani a locuit şi a studiat la Madrid timp de mai bine de un an.

În octombrie 2022, Amalia a fost nevoită să renunţe la planurile sale de a locui într-o reşedinţă studenţească din capitala olandeză din cauza temerilor legate de securitate, la doar câteva săptămâni după ce a început să studieze politică, psihologie, drept şi economie la Universitatea din Amsterdam.

Moştenitoarea tronului a fost fotografiată arătând surâzătoare când şi-a început studiile. Ea precizase că plănuia să locuiască într-o locuinţă studenţească.

Dar cuplul regal a declarat aproximativ o lună mai târziu că fiica lor a fost obligată să se întoarcă să locuiască la palatul din Haga, cu măsuri de securitate considerabil mai stricte.

„Ea nu poate locui în Amsterdam şi nu prea poate ieşi (…) Acest lucru are un impact uriaş asupra vieţii ei”, a declarat atunci emoţionată regina Maxima.

Autorităţile nu au dezvăluit detalii, dar anunţul a venit la câteva săptămâni după ce au apărut informaţii potrivit cărora Amalia şi premierul Mark Rutte ar fi fost menţionaţi în comunicări ale unor grupuri de crimă organizată, ceea ce a provocat temeri privind o tentativă de răpire.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL