Munca de acasă ține angajații sănătoși și mai productivi

Lucru
Sursa foto: Pixabay

Munca de la domiciliu are beneficiile și dezavantajele ei. De obicei, angajații care lucrează de acasă sunt mai sănătoși și mai puțin stresați. Ei însă socializează foarte puțin și au tendința să fumeze mai mult.

Munca de acasă le permite angajaților să mănânce mai sănătos, să se simtă mai puțin stresați și să aibă tensiunea arterială mai mică, potrivit unei analize pe scară largă citate de „The Guardian“.

În același timp, cei care lucrează de la distanță sunt mai predispuși să mănânce gustări, să bea mai mult, să fumeze mai mult și să se îngrașe, a constatat studiul realizat de cercetătorii de la UK Health Security Agency (UKHSA) și King’s College London. Totodată, munca de la domiciliu ne poate face să petrecem multe ore antisociale, mai arată cercetarea.

Piața muncii din România și lucratul de acasă

„Perioada de pandemie a obișnuit o parte a populației cu munca de la distanță, creând acele facilități de a nu mai consuma timp în trafic, dar destul de puțini își mai doresc asta acum. Cultura noastră este să ne întâlnim, să ne vedem, să socializăm. Weekend de weekend oamenii ies din casă. Tinerii, un sfert dintre ei, ar prefera munca de acasă pentru că le creează o independență din perspectiva mobilității, că nu se mai duc și nu mai consumă timp în trafic până la locul de muncă și înapoi. Dar sunt și persoane care își doresc să lucreze de acasă pentru că știu că asta le permite să îndeplinească și alte sarcini“, a explicat consultantul în carieră Gabriel Chicioreanu.

Dacă angajatorii consideră că cei care lucrează de acasă sunt leneși, ar trebui să se mai gândească o dată, pentru că studiile sugerează că aceste persoane sunt mai puțin predispuse să își ia concediu medical și au tendința de a lucra mai multe ore.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL