Muncitorii din Sri Lanka care lucrează în România pregătesc o mare petrecere de Revelion la Alba Iulia

Sursa foto: Unsplash

Sute de muncitori din Sri Lanka vin la Alba Iulia pentru petrecerea de Revelion 2024. Comunitatea acestora a închiriat Clubul Stage din oraș pentru a se distra la trecerea dintre ani.

Potrivit reprezentanților comunității muncitorilor din Sri Lanka, la Alba Iulia vor fi prezenți în jur de 400 de srilankezi. Vor fi prezenți muncitori care lucrează în Alba, dar și prieteni de-ai lor din mai multe orașe din țară.

Muzica va fi asigurată de două formații de muzică în care activează srilankezi din România. De asemenea, mâncarea va fi tot tradițională. Organizatorii optează pentru mâncare de tipul „street food”. Băutura va fi asigurată de către barul clubului, potrivit alba24.ro.

În luna aprilie, srilankezii din România au organizat o altă petrecere la Alba Iulia pentru a celebra Noul An Srilankez. evenimentul a avut loc în data de 14 aprilie, data la care sinhalezii și tamilii, cele două etnii majoritare în Sri Lanka, sărbătoresc noul an. Este vorba despre un calendar solar folosit de către aceștia.

În Alba își desfășoară activitatea câteva firme de construcții mari care au angajat muncitori din Asia.

Astfel, aproape 3.500 de avize de angajare în muncă au fost emise de poliţiştii de imigrări în primele zece luni ale acestui an, printre cei care au venit aici pentru a lucra aflându-se un număr însemnat de străini din Nepal, Sri Lanka şi India.

În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2023, poliţiştii de imigrări din Alba au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pentru 2.775 de persoane. Dintre acestea, majoritatea, respectiv 2.061 de străini, sunt din state terţe.

Cei mai mulţi provin, potrivit sursei citate, din Nepal, mai exact 634, alţi 345 sunt din Sri Lanka, iar 201 – din India. Din Moldova au fost 252 de cetăţeni. În ceea ce îi priveşte pe cei 714 cetăţeni ai Uniunii Europene, majoritatea au fost din Italia şi Germania.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: