Mureşan: Discursul preşedintelui Iohannis în PE, o oportunitate pentru România de a prezenta cu privire la viitorul UE

Strasbourg – Trimisul special al AGERPRES, Ionuţ Mareş, transmite: Discursul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl va susţine miercuri în plenul Parlamentului European la Strasbourg este „o oportunitate pentru România de a prezenta viziunea cu privire la provocările cărora trebuie să le facem faţă, la mersul şi viitorul Uniunii Europene”, a declarat luni eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan.

Momentul la care şeful statului „se adresează Parlamentul European este unul important”, a afirmat europarlamentarul PPE la o întâlnire cu jurnalişti români în PE, la Strasbourg.

„Mai mulţi şefi de stat şi de guvern din Uniunea Europeană au fost invitaţi să se adreseze plenului Parlamentului pe durata acestei legislaturi. Şefii de stat şi de guvern pe care îi vedem şi pe care îi vom vedea în următoarele săptămâni, în ultimele sesiuni, vor fi dintre cei cu greutate mai mare în Consiliu, cu experienţă mai mare şi reprezentând state mai mari membre ale Uniunii Europene”, a precizat Mureşan.

Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa miercuri plenului Parlamentului European, în cadrul dezbaterii ‘This is Europe’, ca urmare a unei invitaţii primite din partea preşedintei legislativului comunitar, Roberta Metsola.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, cu prilejul deplasării la Strasbourg, Klaus Iohannis va avea şi consultări cu Roberta Metsola pe teme de actualitate de pe agenda UE şi cu privire la priorităţile pentru 2024.

Şeful statului va prezenta, în plenul PE, viziunea sa asupra soluţiilor la principalele provocări cu care se confruntă UE în prezent şi va pune accentul pe acţiunile comune care trebuie întreprinse pentru a apăra şi promova interesele cetăţenilor europeni, precum şi bunăstarea şi securitatea acestora, mai arată sursa citată.

Seria de dezbateri ‘This is Europe’ din cadrul Parlamentului European a fost demarată în 2022, la scurt timp după declanşarea războiului împotriva Ucrainei. În perioada 2022-2023, s-au desfăşurat 12 astfel de reuniuni cu lideri europeni, scopul fiind de a reafirma valorile europene şi unitatea, de a consolida dezbaterea democratică pe teme de actualitate şi de a genera o viziune consistentă privind viitorul proiectului european.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: