Ilegalitățile din Consiliul General și cum partidele nu dau doi bani pe lege

Se pare că legea nu este una tocmai obligatorie, cel puțin pentru unii politicieni. După precedentul din Senat, unde liberalul Akos Mora, declarat incompatibil, a rămas totuși cu funcția de senator, o situație identică regăsim și în Consiliul General al Capitalei.

Nu mai puțin de cinci consilieri generali au fost declarați incompatibili de către ANI, dar aceștia au rămas în funcții, ba chiar au avansat, cum e cazul fostului democrat- liberal, Gabriel Pârvu, care a fost proaspăt votat viceprimar al Capitalei, informează cei de la cetateanul.net.

Viceprimarul Pîrvu, consilier general și membru în CA la Societatea Națională a Sării

Fost consilier pe listele PDL, înainte de a profita de ordonanța de urgență care a legalizat traseismul politic timp de 45 de zile, Gabriel Cosmin Pîrvu, ocupă ilegal funcția de consilier general al Bucureștiului. Mai mult, el a fost numit recent și viceprimar al Capitalei, după ce a ales să voteze, alături de alți doi colegi democrat-liberali, alături de PSD.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a trimis la CGMB hârtiile care arată că noul viceprimar al Capitalei nu are ce căuta în Consiliul General al Municipiului București și că, potrivit legii, el trebuie dat afară.

„PÎRVU COSMIN GABRIEL s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 05 mai 2010 – 02 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcția de Consilier general în cadrul C.G. al Mun. Bucureşti și calitatea de administrator – membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării S.A., Bucureşti”, se arată în comunicatul Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Gabriel Tănase (PNL)

Tănase Ion Gabriel, consilier ales pe listele Partidului Național Liberal a fost și el declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. El a contestat hotărârea ANI în instanță, dar, pe 25 iunie 2014, recursul acestuia a fost respins irevocabil de Înalta Curte de Casație și Justiție care a hotărât că Gabriel Tănase nu mai are ce căuta, „legal”, în ședințele CGMB. De remarcat că PNL vede incompatibilii din celelalte partide (lucru altfel lăudabil), dar nu-și plivește propria grădină.

Silviu Văduva (PDL)

Consilierul general PDL Silviu Văduva a fost și el găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate în iulie 2013. Comunicatul ANI arată că Văduva poate să facă mai multe în același timp chiar și decât Napoleon: „ VĂDUVA SILVIU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 ianuarie 2011 – 28 iunie 2012, întrucât a deținut, simultan, calitatea de funcționar public în cadrul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale, funcția de Consilier local în cadrul C.L. al Sectorului 6, București, precum și funcția de membru al Consiliului de Administrație în cadrul Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice București”.

Văduva a contestat în instanță decizia, dar aceasta i-a fost respinsă de Curtea de Apel București, ca nefondată, pe 19 noiembrie 2013.

Mihai Voicu (PDL)

Pedelistul Mihai Voicu, și el consilier general a fost declarat incompatibil pe 5 iunie 2014. Potrivit ANI, el a deţinut simultan, ilegal, între 2010 şi 2014, funcțiile de membru în cadrul C.A. al Societăţii Române de Radio, de consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București și de administrator al unei societăți comerciale.

Bogdan Georgescu (PSD)

Consilierul PSD Bogdan Georgescu este și lider al grupului PSD din Consiliul General. El a fost găsit și el în incompatibilitate de către ANI. El a fost validat pe 20 iunie 2012 în funcţia de consilier general, pentru mandatul 2012-2016, iar din 1 ianuarie 2011 a fost reîncadrat în funcţia de director general (gradul II) al Poliţiei Locale Sector 5, a precizat ANI într-un comunicat de presă.

Pe 5 februarie 2014, Curtea de Apel i-a respins contestația, ca neîntemeiată.

Doru Giugula

Un alt consilier PSD, Doru Giugula, este în plin război de „integritate”. el a fost acuzat de ANI de fals în declarații, dar a câștigat procesul la Curtea de Apel. Recursul ANI se judecă pe 7 noiembrie la Înalta Curte de Casați și Justiție, se arată într-o ancheta a celor de la cetateanul.net.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL