Negrescu: Dezbaterea din PE despre tezaurul României din Rusia

Sursă foto: Europa FM

Strasbourg – Trimisul special al AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Discuţia din plenul Parlamentului European despre tezaurul României însuşit ilegal de Rusia e importantă, pentru că dă vizibilitate unui subiect despre care partenerii europeni nu aveau cunoştinţe, a declarat miercuri, la Strasbourg, eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

„Este o ocazie pentru noi să subliniem acest element din istoria noastră şi în continuare revendicările pe care le avem, adică dorinţa de a recupera respectivul tezaur. Sperăm să participe cât mai mulţi eurodeputaţi la dezbatere. O să fie şi o rezoluţie, a fost negociată, într-adevăr românii au fost mai ales implicaţi în aceste dezbateri. Trebuie să găsim soluţii să-i implicăm şi pe ceilalţi atunci când vorbim de teme de interes pentru România”, a afirmat Negrescu în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români.

 

El a subliniat faptul că „Banca Naţională a României a jucat rolul central în a avea acest subiect pe ordinea de zi” a PE.

Întrebat dacă recuperarea contravalorii tezaurului României din Rusia s-ar putea număra printre priorităţi atunci când vor fi valorificate activele îngheţate ale Rusiei în urma invadării Ucrainei, Negrescu a spus că „trebuie să folosim această dezbatere pentru a identifica rapid o soluţie ce poate fi sprijinită de Uniunea Europeană”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: