Neregulile grave descoperite în cazul minorei violate în tabăra AUR

Rodica Boancă, fost senator AUR de Ialomița, invitată, în emisiunea „Puterea Știrilor”, oferă detalii despre cazul înfiorător al minorei violate în tabăra organizată de către AUR. Aceasta spune că se încearcă mușamalizarea abuzului.

Fata de 17 ani a fost violată în tabăra de vară organizată de partidul AUR, asta este concluzia medicilor.

Rodica Boancă spune, la rândul său, că da, actul medical atestă violul asupra minorei.

„Din păcate, nu a ieșit încă certificatul medico-legal care să ateste, fără doar și poate, adevărul. Astăzi, unul dintre polițiștii întrebați de mamă ce se mai întâmplă și care e stadiul dosarului, pentru că e foarte îngrijorată, i s-a transmis că problemele sunt „în conservare”. Nu sunt avocat pe Penal, dar ce prespune această „conservare”? Le lași așa după ce le verifici și scoți toate informațiile din ele, le conservi pentru proces și ce urmează.  Mi se pare o formă de intimidare și aroganță din partea domnului polițist”, arată politiciana.

Fata și mama ei, amenințate de polițiștul de caz

Aceasta spune că omul legii a amenințat-o pe mama minorei și pe avocata acesteia.

„I s-a spus mamei că dacă mai declară ceva public, nu mai anchetează cazul. Că ei simt că este o presiune asupra lor și nu vor mai ancheta cazul. Eu întreb cum este posibil și voi merge în audiență și la comandantul județului, cum este posibil să  formuleze asemenea amenințări. Se încearcă mușamalizarea acestui caz. Pe surse, am o informație da din cadrul AUR, cum că este dat ordin pe unitate să se facă tot posibilul astfel încât cazul să nu ajungă în instanță”, arată aceasta.

Fosta membră AUR face apel la autorități să-și facă datoria, să respecte legea și să prindă vinovații, oricare ar fi ei, să deruleze o anchetă corectă pentru toată lumea, mai arată aceasta.

„Nu, nu înțelegem aceste alegații pe care le-au făcut dl. polițist. Avem informații cum că organizatorul care a trimis fata împreună cu cei trei bărbați, nu, pe lângă faptul că nu a avut acordul mamei, a întrebat-o de exemplu dacă vrea să plătească cei 100 lei. Fiecare participant trebuia să plătească o sumă de 100 lei, înțeleg dl. respectiv a plătit acea sumă, după care a trimis fata împreună cu  cei trei bărbați. Copila aceasta pare mai degrabă racolată din AUR Slobozia, AUR Ialomița, pentru că ea a participat cu mama la început la niște acțiuni, activități ca simpatizante, deci nu au adeziune. Mama n-are adeziune și după aceea, fata a fost contactată fără acordul mamei să meargă acolo și fata nu a avut acordul părinților. Fata fiind minoră da 17 ani nu a avut acordul părinților să meargă în această tabără AUR”, mai explică Boancă.

Fosta senatoare spune că minora este extrem de afectată și că va face terapie.

„Fata este acum într-o stare într-o stare destul de de gravă, primește ajutor de specialitate”, spune Boancă.

Senatoarea: S-au făcut presiuni asupra fetei să-și retragă plângerea

„S-au făcut presiuni, s-au încercat niște telefoane, contacte pe messenger, fata și-a închis telefonul”, mai punctează invitata.

Boancă adaugă că violatorii au confirmat că sunt membrii de partid.

„Se poate vedea și la AEP din plata cotizațiilor în curând, că apare frecvent acel raport. (…) Nu, acești oameni nu erau în AUR când eram eu, nu cred eu că am selectat oamenii foarte aprigă atunci când am fost eu în AUR, niciunul dintre cei care sunt acum coordonatori județeni la AUR nu au fost admiși de mine, deși am fost rugată să îi primesc. Nu au fost primiți în partid, iar când acest lucru s-a făcut peste capul meu, am plecat eu pentru că eu nu mă pot alătura cu asemenea indivizi”, explică aceasta.

În ceea ce privește organizarea unei tabere cu minori fără acordul părinților, ea spune că AUR nu respectă legea.

„Pentru ei legea e așa, o chestiune. (…) Legea este așa, cu tocmeală. Știți că poliția s-a dus acolo și a plecat, lăsând o fată în stare de ebrietate pe mâna unor inconștienți. (…) S-a pornit o anchetă, totuși, cu chiu, cu vai. I se transmite mamei că probele sunt conservate, analizele toxicologice n-au fost încă trimise, certificatul medico-legal încă așteptăm să iasă. Adică se întâmplă niște lucruri foarte ciudate, foarte ciudate pentru un astfel de caz, unde cu cât se audiază și se verifică probele mai repede, se administrează mai repede probele, cu atât sunt mai mari șanse să se găsească vinovații (…) S-a dat ordin pe unitate să nu se discute și pe cât posibil să nu ajungă în instanță”, conchide Boancă.

Fata violată în tabăra AUR își caută dreptatea

Raportul medical în cazul adolescentei care a acuzat faptul că a fost violată la Școala de Vară a AUR confirmă acuzațiile acesteia. De altfel, potrivit informațiilor PS News, au fost făcute deja și 10 audieri în acest caz.

Prima evaluare medicală în cazul adolescentei de 17 ani, din Slobozia, care a acuzat faptul că ar fi fost violată de doi membri AUR în weekendul trecut la școala de vară a partidului, desfășurată în stațiunea Olimp, precizează că este vorba despre o agresiune fizică umană și atestă violul, potrivit Antena3.ro

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: