Netanyahu vrea ca fostul premier britanic Tony Blair să fie numit „coordonator umanitar” în Gaza

Toni Blair
Sursa foto: Tony Blair Institute for Global Change

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, încearcă să îl instaleze pe fostul premier britanic Tony Blair în funcţia de „coordonator umanitar” în Gaza, potrivit unor informaţii apărute în presa israeliană, relatează The Guardian.

Netanyahu consideră că experienţa diplomatică a lui Tony Blair în regiune ar putea fi valorificată pentru a reduce presiunea internaţională cu privire la costul civil al acţiunilor Israelului în Gaza, a relatat duminică site-ul israelian de ştiri Ynet.

Blair a fost contactat în legătură cu această chestiune, iar discuţiile au continuat în ultimele săptămâni, potrivit Ynet.

Un purtător de cuvânt al fostului premier britanic a declarat pentru publicaţia israeliană că „nu i s-a dat sau oferit o poziţie”, dar nu a negat în mod direct existenţa unor contacte.

Financial Times a scris că Tony Blair este deschis la ideea de a-şi asuma acest rol dacă crede că ar putea face o diferenţă reală.

„După cum ştiţi, domnul Blair are un birou în Israel şi a continuat să lucreze la problemele privind Israelul şi palestinienii. În mod evident, el discută situaţia cu o serie de persoane din regiune şi din alte părţi pentru a vedea ce se poate face. Dar nu există niciun „rol” oferit sau asumat, a declarat un purtător de cuvânt.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL