Nick Kyrgios, finalistul de anul trecut, a declarat forfait pentru turneul de la Wimbledon

Nick Kyrgios
Nick Kyrgios

Tenismanul australian Nick Kyrgios a anunţat că nu va participa la actuala ediţie a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, în care a fost finalist anul trecut, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte, informează AFP.

„Sunt foarte trist că trebuie să renunţ la Wimbledon în acest an”, a scris Kyrgios, ocupantul locului 33 în clasamentul ATP, într-o postare pe Instagram, înainte startului competiţiei de la All England Club.

Jucătorul de la antipozi, în vârstă de 28 de ani, a precizat că a resimţit dureri la încheietura mâinii săptămâna trecută la Mallorca (Spania), unde s-a pregătit pentru revenirea pe teren, iar medicii au stabilit că este vorba de o o ruptură de ligament.

„Am încercat totul pentru a putea juca şi sunt dezamăgit să spun că nu am avut suficient timp pentru a rezolva această problemă înainte de Wimbledon”, a adăugat el.

Australianul, care a pierdut anul trecut finala în faţa sârbului Novak Djokovic, urma sa joace luni meciul din primul tur împotriva belgianului David Goffin. El va fi înlocuit pe tabloul principal cu un jucător venit din calificări.

Operat la genunchiul stâng în ianuarie, Kyrgios a disputat un singur meci în acest sezon, luna trecută la Stuttgart, unde a fost învins în primul tur de chinezul Wu Yibing, informează agerpres.ro.

Înscris săptămâna trecută la turneul pe iarbă de la Mallorca, unul dintre evenimentele de pregătire pentru Wimbledon, Kyrgios a optat pentru prudenţă şi s-a retras de pe tablou înaintea startului competiţiei. Cu o săptămână mai devreme, însă, el renunţase de asemenea la turneul de la Halle (Germania).

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: