Nicolae Ciucă: Am discutat cu premierul, ministrul de Finanţe şi guvernatorul BNR despre scăderea dobânzii de referinţă

Sursa foto: Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că a purtat discuţii cu premierul Marcel Ciolacu, cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pentru măsuri de reducere a inflaţiei, inclusiv scăderea dobânzii de referinţă, transmite Agerpres.

“Referitor la inflaţie să ştiţi că am vorbit şi cu premierul, avem discuţii şi cu ministrul de Finanţe să luăm măsuri astfel încât, inclusiv cu domnul guvernator, să vedem cum putem să scădem dobânda de referinţă, să vedem cum putem să ducem inflaţia la un nivel cât mai jos pentru că afectează populaţia”, a afirmat Nicolae Ciucă, la Digi 24, întrebat în legătură cu evoluţia inflaţiei.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat despre posibilitatea de introducere, după alegeri, a impozitului progresiv şi de taxe şi impozite mai mari.

“Noi, Partidul Naţional Liberal, inclusiv în legea bugetului de stat de anul acesta am introdus un articol care prevede că nu vom avea taxe (noi n.red.) anul acesta. Şi nu putem să discutăm despre taxă progresivă în condiţiile în care cota unică de impozitare nu este unică, nu şi-a terminat efectul, a fost cea care a produs creşterea economică în România”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Totodată, el a afirmat că nu se poate vorbi despre un nou sistem de taxare fără o strategie fiscal-bugetară.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: