Nicolae Ciucă: ”Am în sânge ideea de respectare a regulilor”

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

În cadrul emisiunii ”La cină”, președintele PNL Nicolae Ciucă a prezentat câteva aspecte legate de viața sa personală, făcând referire la perioada în care a ales cariera din armată. Totul a început din familie, tatăl său fiind subofițer și locuind într-un cartier militar, din apropierea unei unități și a unui liceu de profil.

”Născându-mă la Plenița și în proximitate existând o unitate militară, familia locuia în cartierul militar. Îmi zicea mama că toată ziua mă căuta printre militari. Cu toții ne duceam și ne jucam pe acolo. În spațiile din împrejurul blocurilor erau baze sportive unde erau militari care se pregăteau. Mai departe militarii se duceau la instrucție, veneau de la instrucție, iar noi ne pierdeam printre șirurile de militari. Și cred că de acolo mi-a rămas în minte”, a rememorat Ciucă.

Fiind deja creată o legătură, pasul către școala militară a fost unul care i-a venit natural. ”Înființându-se liceul militar în localitate și văzându-i pe elevi cu câtă mândrie și demnitate se plimbau în oraș în acea uniformă, era o uniformă aparte care și acum arată la fel, o uniformă cu pantaloni bleumarin, cu vipușcă roșie, o bluză de vară albă, cu beretă sau șapcă. Și mi-a plăcut chestiunea asta”, a dezvăluit Ciucă.

Pentru liderul liberal, respectarea regulilor i-a fost mereu o trăsătură fundamentală de caracter. Astfel, integrarea în viața cazonă nu a fost o dificultate pentru tânărul Nicolae Ciucă. ”Chestiile legate de regulamente sunt oarecum în sânge. Doar că la un moment dat, când există un exces de reguli, ai momente în care mai uiți de ele. (…) Deci nu pot să spun că sunt un om care respect întru totul partea aceasta de ordine. Sunt momente pentru fiecare dintre noi când suntem oameni și le mai lăsăm și pentru a doua sau pentru mai târziu, cum se spune”, a relatat președintele PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: